Demontage groepje Pinus strobus (Weymouthden)

Normaal verwijder ik niet makkelijk een boom, maar voor dit groepje dennen maakte ik een uitzondering. Toen me gevraagd werd om naar deze bomen te komen kijken moest ik al hard zoeken om nog een beetje den tussen al de klimop die erin zat te herkennen. Bovenop het feit dat deze bomen moeilijk te beklimmen waren vanwege de klimop hing ook nog eens de helft ervan boven een dak dat moest gespaard blijven. Oplossing: demontage!

Onder demontage verstaan we het in stukken naar beneden halen van de boom door middel van katrolsystemen en touwen. Dit kan met een hoogwerker, of al klimmend gebeuren. In dit geval heb ik voor klimmen gekozen aangezien een hoogwerker ter plaatse krijgen nogal moeilijk ging.

Nadat ik dit werk had uitgevoerd werd het me duidelijk dat je aan klimop een serieuze opkuis hebt achteraf, en dat de hakselaar hier moeilijk mee overweg kan!

Link met uitleg over de boomsoort: Pinus strobus aka Weymouthden

Pinus strobus Weymouthden demontage
Lichtjes aan het vloeken op de klimop…

2 Reacties op “Demontage groepje Pinus strobus (Weymouthden)

  1. Nog redelijk veel moeite gedaan om de bomen te demonteren aangezien je steeds hebt moeten klimmen in plaats van een hoogwerker gebruikt te hebben. Helaas was dat geen optie. Knap werk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *